همان طور که می‌دانید یخچال فریزر های مختلف از قطعات بسیار متفاوتی تشکیل شده که هر کدام وظیفه خاصی بر عهده دارند. در گذشته که یخچال فریزر تنها برای خنک کردن و نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شد، یخچال فریزر ها از قطعات محدودی تشکیل شده بود و کاربرد آن به نگهداری مواد غذایی محدود می شد.

اما با پیشرفت تکنولوژی در راستای رفاه بیشتر، قطعات بسیاری به یخچال فریزرها اضافه شده‌اند که هر کدام عمکرد و وظیفه خاصی بر عهده دارند.

امروزه با لمس یک صفحه می توانیم محتویات داخل یخچال را ببینیم یا به مقدار و ابعاد مورد نیاز یخ تصفیه شده استخراج کنیم. برای هر کدام از این کارایی‌ها، قطعاتی به قطعات یخچال اضافه شده که سیستم آن را پیچیده تر می‌کند.

صحت مطالب این نوشته توسط تکنسین متخصص تایید شده است.

در این مقاله از فیکسی قصد داریم قسمت های مهم و اصلی قطعات یخچال فریزر را بررسی کرده و با هر یک از این قطعات آشنا شویم. آشنایی با قطعات و عملکرد یخچال فریزر به شما کمک می‌کند تا در هنگام خرابی قطعات و بروز مشکل، بتوانید مشکل را تشخیص داده یا احتمالات را در نظر بگیرید.

معرفی قطعات یخچال فریزر

هرچند کارکرد کلی یخچال فریزر ها و مکانیزم سرماسازی آن ها یکسان است، اما یخچال فریزر های مختلف، با توجه به سیاست های مورد نظر تولید کننده، قطعات متفاوتی دارند.

مثلا برخی تولید کنندگان بیشترین توجه را به کاهش هزینه و قیمت یخچال فریزر دارند چرا که در نظر دارند مدل های اقتصادی تولید کنند، برخی دیگر، به خصوص تولید کنندگان اروپایی مانند بوش، به دنبال کاهش مصرف انرژی در یخچال فریزر هستند و برخی دیگر، مانند ال جی یا جنرال الکتریک، به دنبال استفاده از بالاترین تکنولوژی ها بدون در نظر گرفتن مصرف انرژی یا قیمت تمام شده یخچال فریزر هستند.

حتی یخچال فریزرهای قدیمی تر که کارکرد آن ها محدود به ایجاد سرما و نگهداری مواد غذایی بود نیز از قطعات مختلفی بهره می برند.

البته باید گفت که مکانیزم سرماسازی در یخچال فریزر ها، ارتباطی به نوع آن ها ندارد و در همه مدل ها یکسان است و این امکانات و قابلیت های یخچال فریزر های مختلف مانند برفک زدایی یا ایجاد دمای یکنواخت است که تنوع قطعات را به دنبال دارد.

اما در نهایت می توان یخچال فریزرها را به دسته های مختلف تقسیم کرد و قطعات به کار رفته در هر یک را نام برد. در ادامه این مقاله، ابتدا به بررسی قطعات سیکل گازی پرداخته و سپس به شرح قطعات مختلف به کار رفته در یخچال فریزر می پردازیم.

قطعات سیکل گازی (سیکل سرماسازی)

همانطور که گفته شد، مکانیزم سرماسازی و سیکل گازی در یخچال فریزرهای مختلف یکسان است و یخچال فریزر هایی که از مکانیزم گاز مبرد برای سرماسازی استفاده می کنند، با قطعات یکسانی کار می کنند.

قطعات سیستم سرماسازی یا همان سیکل گازی عبارتد از:

  • گاز مبرد، گاز سیال یا گاز یخچال
  • کمپرسور یا موتور یخچال
  • کندانسور
  • فیلتر درایر (فیلتر خشک کن)
  • لوله‌ مویی
  • اواپراتور (تبخیر کننده)

این قطعات که تحت عنوان قطعات سیکل گازی یخچال فریزر شناخته می شوند در تمامی یخچال فریزر ها به کار می روند. در ادامه به شرح هر یک از این قطعات می پردازیم:

گاز یخچال

مبردها که در قرن 11 میلادی توسط ابن سینا اختراع شدند مواد یا ترکیبی از مواد هستند که در سیستم‌های تبرید به کار می‌روند. این مواد که معمولا به شکل سیال هستند در سیستم های سرمایشی با تغییر حالت از گاز به مایع و بالعکس باعث جذب گرما و ایجاد سرما در محیط می شوند.

با توجه به اینکه یخچال فریزر هم یک سیستم تبرید است، برای ایجاد سرما از گاز مبرد استفاده می‌کند.

گازهای مبرد انواع مختلفی دارند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. استفاده از برخی از گازهای مبرد به دلیل آسیب به لایه اوزون ممنوع شده و برخی از گازهای قدیمی باعث افزایش مصرف برق شده و یا به دلیل اشتعال پذیری بالا خطرناک بودند که به همین دلایل منسوخ شده‌اند.

در یخچال فریزرهای امروزی اغلب از گاز R600 و R134 استفاده می‌شود این گازها علاوه بر اینکه قیمت مناسبی دارند هیچ یک از مضراتی که گفته شد را دارا نیستند.

گاز به کار رفته در یخچال فریزر، به نوع یخچال و مدل کمپرسور آن بستگی دارد که توسط تولید کننده مشخص شده و بر روی مشخصات کمپرسور قرار داده می شود.

توجه داشته باشید که نمی توان از گاز دلخواه برای یخچال فریزر استفاده کرد و گاز مورد استفاده برای یخچال باید مطابق با مدل یخچال و نوع کمپرسور یخچال باشد.

اگر می خواهید با گاز یخچال، تاریخچه، انواع و کارکرد آن بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم مقاله نشانه های تمام شدن گاز یخچال را مطالعه کنید.

کمپرسور یا موتور یخچال

حتما اسم کمپرسور یا موتور یخچال به گوشتان آشناست. این قطعه که از اصلی ترین و مهمترین قطعات یخچال فریزرهاست مانند قلب یخچال فریزر بوده و از پیستون، میل‌لنگ، سوپاپ‌ و موتور آسنکرون تشکیل شده است.

نام کمپرسور از کلمه “compress” به معنی فشردن و متراکم شدن گرفته شده و دقیقا عملکرد آن را شرح می‌دهد.

کمپرسور گاز مبرد را از اواپراتور مکش کرده و جذب می‌کند و با بالا بردن فشار و متراکم کردن آن، دما را بالا برده و مبرد را به گاز تبدیل می‌کند. حال مبرد با دما و فشار بالا به صورت گاز درآمده و از کمپرسور خارج و وارد کندانسور می‌شود.

کمپرسور که یک قطعه مکعبی سیاه رنگ است در پشت و قسمت پایینی یخچال فریزر قرار دارد. در برخی از مدل ها می توان با جلو کشیدن یخچال موتور را دید اما در برخی دیگر از مدل ها، باید قاب پایینی یخچال باز شود تا به موتور دسترسی پیدا کنید.

کمپرسورها به دو دسته معمولی و اینورتر تقسیم می شوند که امروزه موتورهای اینورتر، به دلیل کاهش مصرف برق و استهلام، به صورت گسترده در یخچال فریزر ها مورد استفاده قرار می گیرند.

اگر می خواهید درباره کمپرسور یخچال و انواع آن، همچنین کارکرد و نشانه های و علل خرابی این قطعه مهم بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله موتور یخچال را مطالعه کنید.

کندانسور

لوله‌های پیچ در پیچ سیاه رنگ که پشت یخچال مشاهده می‌کنید کندانسور است که یکی از مهم ترین قطعات یخچال است. البته مدل های دیگری از کندانسور هم وجود دارند که متراکم بوده و در کنار کمپرسور قرار دارند که به آن ها کندانسور پاکتی می گویند.

کندانسور که به موتور متصل است گاز مبرد را با فشار و دمای بالا دریافت کرده و وظیفه دارد آن را خنک کند.

گاز پرفشار وارد مسیر پر پیچ و خم کندانسور شده و با طی کردن مسیر طولانی، فشار و متعاقبا دمای خود را از دست داده و به اصطلاح چگالش شده و به مایع تبدیل می‌شود.

حال گازی که فشار و دمای آن کاهش پیدا کرده و به مایع تبدیل شده برای ادامه مسیر چرخه سرمایش یخچال وارد فیلتر درایر می‌شود. البته هنوز فشار و دمای این مایع بالاست و باید کاهش یابد.

مقاله پیشنهادی: کندانسور یخچال چیست؟

فیلتر درایر (فیلتر خشک کن)

یکی دیگر از قطعات یخچال فیلتر درایر یا فیلتر خشک کن است. فیلتر درایر همانطور که از نامش پیداست وظیفه فیلتر کردن رطوبت و خشک کردن سیکل را بر عهده دارد و مانع ورود هرگونه آلودگی و روغن به سیکل گازی می شود.

این قطعه که به شکل استوانه‌ای بوده و قطعه ای مهم در یخچال فریزرهاست معمولا بعد از کندانسور و قبل از لوله مویی قرار میگیرد تا مانع ورود هرگونه رطوبت، روغن و یا آلودگی به چرخه گازی یخچال ‌شود.

رطوبت میتواند سبب یخ زدگی لوله‌ها، آسیب به کمپرسور و روغن و آلودگی در لوله های یخچال می تواند سبب کاهش راندمان دستگاه و افزایش استهلاک موتور شود.

لوله مویی

یکی دیگر از مواردی که در معرفی قطعات یخچال لازم است لوله مویی است.

لوله مویی یا شیر انبساط همانطور که از اسمش پیداست لوله‌ی بسیار باریکی ست که از مس ساخته شده است.

گاز مبرد که از کندانسور عبور کرده با همان فشار و دما، وارد این لوله شده و پس از عبور از این قطعه با فشاری که به یک پنجم کاهش پیدا کرده و در نتیجه دمای پایینتر، وارد اواپراتور می‌شود.

ما در مقاله لوله مویین یخچال به بررسی دقیق و شرح وظایف این قطعه مهم پرداخته ایم که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

اواپراتور (تبخیر کننده)

اواپراتور یخچال

اواپراتور یکی از قطعات یخچال و یکی از اصلی ترین قطعات سیستم سرماسازی ست.

اواپراتور که ظاهری شبیه به کندانسور دارد در داخل فضای یخچال فریزر قرار داشته و از جنس آلومینیوم یا مس می‌باشد.

این قطعه عملکرد اصلی سیکل گازی را برعهده داشته و گرمای محیط داخل یخچال را جذب می کند. گاز مبرد که در هنگام خروج از لوله مویی با از دست دادن فشار به مایعی با دمای پایین تبدیل شده وارد اواپراتور یخچال می‌شود. گاز مبرد به دلیل نقطه جوش بسیار پایین با قرار گرفتن در لوله های اواپراتور و داخل محیط یخچال، با جذب گرمای محیط، بخار شده و مجددا به گاز تبدیل می‌شود.

حال این گاز مجددا توسط کمپرسور مکش یافته و وارد کمپرسور می‌شود تا چرخه ادامه پیدا کند.

اگر می خواهید در مورد اواپراتور بیشتر بدانید مقاله اواپراتور یخچال چیست؟ به شما در درک این قطعه مهم و علائم خرابی آن کمک خواهد کرد.

قطعاتی که شرح دادیم در تمام یخچال فریزر ها وجود دارند هرچند ممکن است مدل های آن ها با یکدیگر متفاوت باشد.

در ادامه به بررسی قطعاتی می پردازیم که در همه یخچال فریزر ها به کار نرفته و با توجه به امکانات مورد نظر سازنده، در یخچال فریزر ها استفاده شده اند.

پس توجه داشته باشید که یخچال فریزر شما ممکن است بسیاری از این قطعات را نداشته و یا بسیاری از آن ها را داشته باشد.

ترموستات یخچال

ترموستات یخچال

ترموستات یخچال که در یخچال فریزر های قدیمی تر به کار می رود، وظیفه ثابت نگه داشتن دمای یخچال فریزر را بر عهده دارد و دارای دو نوع مکانیکی و الکترونیکی ‌ست.

بدون وجود ترموستات کمپرسور دائما کار کرده و دمای یخچال دائما پایین می‌آمد و هرگز در دمای مطلوب ثابت نمی‌ماند. پس می‌توان ترموستات را از قطعات اصلی یخچال فریزر های قدیمی دانست.

ترموستات یخچال وظیفه دارد با رسیدن دمای یخچال فریزر به دمای مطلوب، با قطع برق کمپرسور، مانع کار کمپرسور و ایجاد سرمای بیشتر شود.

در نوع مکانیکی این قطعه به اواپراتور متصل می‌شود. در ادامه کارکرد ترموستات با بالاتر رفتن دمای یخچال از حد مطلوب، مجددا با اتصال برق ورودی به کمپرسور دستور روشن شدن و ادامه کار را صادر می کند.

اگر یخچال فریزر قدیمی دارید که از ترموستات برای تنظیم دما استفاده می کند، پیشنهاد می کنیم حتما مقاله ترموستات یخچال را مطالعه کنید.

تایمر یخچال

تایمر یک قطعه الکترونیکی ساده و نوعی ساعت برقی ست که در یخچال فریزر برق ورودی به کمپرسور را قطع و وصل می کند.

یخچال فریزر های ترموستاتی، همانطور که حتما به خاطر دارید، برفک می زدند و برفک زدن یخچال فریزر یک معضل بزرگ برای سازندگان و مصرف کنندگان بود.

این قطعه از قطعات یخچال به وجود آمد تا معضل برفک زدن را برطرف کند. وظیفه ای که در یخچال فریزرهای امروزی برعهده برد الکترونیکی ست.

تایمر در زمان های مشخص تعیین شده توسط سازنده، جریان برق کمپرسور را قطع کرده و هیتر المنت (در بیشتر مدل ها) را وارد سیستم می کند تا مانع از برفک زدن یخچال و فریزر شود.

مقاله پیشنهادی: تایمر یخچال فریزر

سنسور یخچال

سنسور یا حسگر وظیفه تشخیص موارد مختلف مانند دما را بر عهده داشته و با پیشرفت تکنولوژی و گسترش امکانات یخچال فریزرها، روز به روز تعداد بیشتری از آن ها در قسمت های مختلف یخچال فریزر به کار می روند.

اما مهم ترین و پرکاربرد ترین سنسورها، سنسور محیطی و سنسور دیفراست یا برفک زدایی ست. از دیگر سنسور های به کار رفته در یخچال فریزرها می توان به سنسور یخساز، سنسور درب یخچال، سنسور تخمین دمای محیط و سنسور کشوی کاستم کول (custom cool) اشاره کرد.

در مقاله سنسور یخچال تمامی مدل های سنسور را شرح داده و علائم خرابی و نحوه تست و تعویض آن ها را آموزش داده ایم.

فن یخچال

فن کندانسور

در یخچال فریزرهای مختلف از فن های مختلفی استفاده می شود که مهم ترین و پراستفاده ترین آن ها فن اواپراتور و فن کندانسور است.

البته فن دیگری هم در برخی از مدل های یخچال فریزر وجود دارد که فن دمپر نام دارد و بین یخچال و فریزر قرار گرفته و وظیفه انتقال سرمای فریزر به یخچال را  برعهده دارد.

فن اواپراتور وظیفه به گردش درآوردن هوای داخل یخچال یا فریزر را  برعهد داشته تا دمای یکنواخت را فراهم آورد.

فن کندانسور نیز که در مدل هایی که از کندانسور پاکتی استفاده می کنند به کار می رود، وظیفه خنک کردن کندانسور را بر عهده دارد.

رله استارت

یکی دیگر از مواردی که در معرفی قطعات یخچال باید به آن پرداخت رله استارت است.

رله استارت موظف است کمپرسور را با ارسال برق روشن کند. در واقع ترموستات یا برد الکترونیک، دستور روشن شدن را با یک سیگنال الکتریکی به رله استارت اعلام کرده و رله استارت با تامین جریان برق، کمپرسور را روشن می‌کند.

مقاله پیشنهادی: رله استارت یخچال چیست؟

رله اورلود

رله و اورلود یخچال وظیفه محافظت از کمپرسور در برابر جریان اضافی را بر عهده دارند. رله وظیفه وصل کردن برق و اورلود وظیفه قطع کردن جریان برق ورودی به کمپرسور را بر عهده دارد.

هر گاه میزان جریان ورودی به کمپرسور بیش از اندازه و یا همراه با نوسان بوده و یا کمپرسور بیش از حد داغ باشد، این قطعه از قطعات یخچال با قطع کردن جریان اصلی کمپرسور، مانع آسیب به آن می‌شود.

هیتر المنت

هیتر المنت قطعه ای ست که در یخچال فریزر های دارای سیستم برفک زدایی به کار می رود و در اقع بخشی از سیستم برفک زدایی یخچال فریزر هاست.

به دلیل وجود رطوبت دائمی در یخچال، اواپراتور برفک می‌زند و در صورت عدم از بین بردن این برفک‌ها، قدرت سرمایش یخچال و گردش هوای سرد در آن کاهش می‌یابد.

با یخ زدن اواپراتور، هیتر المنت یخچال، از طریق دستور صادر شده توسط تایمر یا برد الکترونیکی، شروع به کار کرده و برفک‌ها را آب می‌کند. برفک‌های آب شده از لوله تخلیه یخچال خارج و وارد سینی تخلیه شده و توسط گرمای کمپرسور تبخیر می‌شوند.

برای آشنایی بیشتر با این قطعه از سیستم برفک زدایی یخچال، پیشنهاد می کنیم مقاله هیتر المنت یخچال را مطالعه کنید.

ترمودیسک و ترموفیوز یا فیوز حرارتی

ترمودیسک در واقع یک ترموستات حرارتی ست و در یخچال فریزر های دارای سیستم برفک زدایی مورد استفاده قرار می گیرد. ترمودیسک با پایین آمدن دمای اواپراتور تا منفی 5 درجه و یخ زدن آن، با اتصال جریان برق هیتر المنت، آن را روشن کرده که سبب آب شدن برفک‌های یخچال می‌شود.

با بالا رفتن دمای اواپراتور تا 5 درجه، این قطعه برق ورودی به المنت را قطع کرده و آن را از مدار خارج می‌کند.

ترموفیوز نیز تنها در یخچال فریزرهای نوفراست قرار داشته و یک فیوز حرارتی‌ست که با کنترل دمای هیتر المنت مانع ایجاد آسیب و آتش سوزی می‌شود.

اگر به هر دلیلی دمای هیتر تا مقدار معینی افزایش یابد این قطعه از قطعات یخچال می‌سوزد و با قطع جریان برق مانع آتش‌سوزی و آسیب به یخچال فریزر می‌شود.

مقاله پیشنهادی: ترموفیوز و ترمودیسک یخچال

برد الکترونیکی

از مهم ترین قطعات یخچال فریزر های امروزی، برد الکترونیکی ست که در واقع مغز یخچال فریزر بوده و کنترل عملکرد اصلی یخچال فریزر را بر عهده دارد.

یخچال فریزرهای قدیمی برد الکترونیکی نداشتند و سیکل گازی برای ایجاد سرما کفایت می‌کرد. اما با افزایش کارایی یخچال فریزرها این قطعه برای انجام دستورات مختلف به یخچال اضافه شد و امروزه بدون وجود برد بسیاری از عملکردهای یخچال مانند تنظیم دما، تولید یخ، برفک زدایی، نمایشگر و … غیر ممکن می شود.

دمپر یخچال

این قطعه از قطعات یخچال، قطعه ای دریچه مانند است که در برخی از مدل های یخچال فریزر مورد استفاده قرار می گیرد. دمپر در واقع مانند دریچه کولر عمل می کند و با فنی که در داخل آن قرار گرفته، هوا و سرمای موجود در فریزر را به داخل یخچال منتقل می کند.

در برخی از مدل های یخچال فریزر، سرمای یخچال، از قسمت فریزر تامین می شود و دمپر و فن نیز برای این کار بین یخچال و فریزر قرار دارد. در صورت نیاز دریچه دمپر باز شده و سرمای فریزر به یخچال منتقل می شود. وقتی سرمای یخچال به مقدار مطلوب رسید، دمپر بسته شده و انتقال سرما متوقف می شود.

اگر یخچال شما دارای دمپر است و می خواهید با این قطعه بیشتر آشنا شوید ما در مقاله دمپر یخچال به شرح کامل این قطعه و علائم خرابی آن پرداخته ایم.

آبسردکن یخچال

حتما با آبسردکن یخچال آشنایی دارید. آبسردکن در بسیاری از یخچال فریزرها به کار رفته و یکی از امکانات یخچال فریزر شمرده می شود.

آبسرد در یخچال فریزر میتواند دستی یا اتوماتیک باشد. مدل های دستی آبسردکن مدل هایی هستند که پر کردن آب در داخل مخزن آبسردکن به صورت دستی انجام می شود و کاربر باید برای استفاده از آب سرد، مخزن آبسردکن، که اغلب بر روی درب یخچال قرار دارد، را همواره پر از آب کند.

در مدل های اتوماتیک، آبسردکن یخچال به آب شهری متصل شده و آب با عبور از فیلترها، وارد مخزن می شود و نیازی به پر کردن مخزن آب توسط کاربر نیست.

مدل های اتوماتیک راحتی بیشتر  را فراهم می آورند و آب با کیفیت تری را نیز در اختیاز کاربران قرار می دهند اما به دلیل هزینه و قیمت بالاتر این مدل ها، برخی از یخچال فریزرها، از مدل های دستی استفاده می کنند.

یخساز یخچال

یخساز یخچال

یخساز یخچال قطعه ای از قطعات یخچال است که در یخچال فریزر های جدید مورد استفاده قرار می گیرد و یک تکنولوژی جدید محسوب شده که بسیاری از یخچال فریزر ها دارای آن نیستند.

همانطور که از نام آن پیداست، یخساز یخچال به کاربران امکان استفاده از یخ در ابعاد و مقدار دلخواه را فراهم می کند و به خصوص در فصول گرم سال می تواند یک قابلیت کاربردی و مهم باشد.

اگر یخچال شما دارای یخساز است یا در نظر دارید یک یخچال دارای یخساز تهیه کنید، پیشنهاد می کنیم حتما مقاله یخساز یخچال را برای آشنایی بیشتر با این قطعه مطالعه نمایید.

فیلتر یخچال

یخچال فریزرهای جدید دارای فیلتر آب هستند که آب را قبل از رسیدن به آبسردکن یا یخساز، تصفیه می کند. در یخچال فریزر های مختلف از انواع مختلفی از فیلتر آب استفاده می شود که هر کدام وظیفه خاصی برعهده داشته و آلودگی های خاصی از آب را از بین می برند.

اگر می خواهید در مورد فیلتر آب یخچال، انواع و کاربرد هر یک بیشتر بدانید مقاله فیلتر یخچال برای شماست.

لاستیک دور درب یخچال

حتما همه شما با لاستیک دور درب یخچال، یکی از ساده ترین قطعات یخچال، آشنایی دارید و آن را بر روی یخچال خود مشاهده کرده اید. لاستیک دور در یخچال قطعه ای از جنس پلاستیک است که بر روی درب یخچال نصب شده و مانع ورود و خروج هوا به درون یخچال می شود.

با توجه به مدل یخچال شما مدل لاستی دور در آن می تواند متفاوت باشد اما جنس تمامی لاستیک ها از پلاستیک بوده و دارای مگنت هایی ست که به در یخچال بچسبد.

سالم بودن و چسبندگی لاستیک دور در یخچال در کارایی و بهره وری یخچال اثر به سزایی دارد لذا بررسی سالم بودن آن به صورت دوره ای و آگاهی در رابطه با این قطعه می تواند استهلاک یخچال شما را تا میزان بسیار زیادی کاهش دهد.

مقاله لاستیک درب یخچال به شما کمک می کند در رابطه با این قطعه و نحوه تست سالم بودن آن بیشتر بدانید.

سوراخ تخلیه یا درین

می توان سوراخ تخلیه یا درین یخچال را یکی از قطعات یخچال فریزر به حساب آورد. علاوه بر سیستم برفک زدایی که با آب کردن برفک های موجود در یخچال و فریزر، آب تولید می کند، یخچال به طور کلی نیز با کارکرد و عملیات سرماسازی، رطربت تولید می کند و این رطوبت باید به طریقی از یخچال خارج شود.

برای خارج کردن رطوبت موجود در یخچال فریزر یا رطوبت ناشی از عملیات برفک زدایی، سوراخی روی دیواره درونی یخچال تعبیه شده است که آب و رطوبت اضافی را به خارج از یخچال، یعنی سینی تخلیه که در بالای موتور قرار گرفته است، منتقل می کند.

این رطوبت اضافی بر اثر گرمای تولید شده توسط کمپرسور یخچال تبخیر شده و از بین می رود.

مقاله پیشنهادی: سوراخ تخلیه آب یخچال

مشاوره تخصصی

از بهترین متخصصان مشاوره بگیرید

جمع بندی

در این مقاله از فیکسی، مرکز تخصصی تعمیر یخچال در کرج و تهران، با قسمت های مهم قطعات یخچال فریزر آشنا شدیم. برای بررسی دقیقتر هر کدام از قطعات گفته شده می‌توانید به مقالات فیکسی رجوع کنید تا با هر کدام از این قطعات، عیب‌یابی و کارکردشان به صورت تخصصی آشنا شوید.

اگر باز هم سوالی در رابطه با قطعات یخچال فریزر برایتان باقی مانده در زیر همین مقاله بپرسید تا متخصصین فیکسی در اسرع وقت به شما پاسخ دهند. همچنین اگر به مشاوره تلفنی و یا اعزام کارشناس نیاز دارید درخواست خود را به صورت آنلاین در چند ثانیه ثبت کنید و یا با شعب فیکسی تماس بگیرید.

4.1/5 - (13 امتیاز)

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید

11 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *