“شارژ گاز یخچال” پاسخی که اگر با سرد نکردن یخچال خود مواجه شده و برای راهنمایی با افراد مختلف صحبت کرده و مشاوره غیر تخصصی گرفته باشید، احتمال پاسخ آن ها بوده است: یخچال شما به شارژ گاز نیاز دارد!

البته مشکل سرد نکردن یخچال، به خصوص در یخچال فریزر های جدید تر که دارای قطعات الکترونیکی و مکانیکی بسیاری هستند، دلایل بسیار زیادی می تواند داشته باشد که مشکل گازی، یکی از آن ها و البته غیر رایج ترین آن ها است.

با تمام این توضیحات باید بدانید که مشکلات گازی، یکی از مشکلات مهمی ست که می تواند برای یخچال فریزر به وجود آید، که در پی آن یخچال فریزر نیاز به فرآیند شارژ گاز پیدا خواهد کرد.

در این مقاله از فیکسی قصد داریم به موضوع مهم شارژ گاز یخچال پرداخته و موارد مرتبط با آن را توضیح دهیم تا مخاطبان با آگاهی بیشتری نسبت به این خدمت مهم از تعمیرات یخچال، اقدام به تعمیر و شارژ گاز یخچال خود کنند.

قبل از درخواست کارشناس برای شارژ گاز یخچال، بهتر است درباره این موضوع آگاهی بیشتری پیدا کنید. اگر یخچال فریزر شما به علت مشکلات گازی، نیاز به شارژ گاز پیدا کرده است، یا فکر می کنید که یخچال فریزر شما نیاز به شارژ گاز دارد، در این مقاله با ما همراه باشید تا از تمام مسائل مربوط به شارژ گاز یخچال آگاه شوید.

صحت مطالب این نوشته توسط تکنسین متخصص تایید شده است.

در ادامه به شرح اطلاعات مفیدی در رابطه با شارژ گاز یخچال، مانند مراحلی که در انجام اصولی و صحیح شارژ گاز یخچال باید انجام شود، می پردازیم تا کاربران با آگاهی بیشتری اقدام به شارژ گاز یخچال خود نمایند.

آیا وقتی یخچال سرد نمی کند نیاز به شارژ گاز دارد؟

اگر بخواهیم به این سوال با یک کلمه پاسخ بدهیم، پاسخ ما این است: خیر الزاماً !

همان طور که اشاره کردیم، سرد نکردن یا گرم شدن یخچال، بسته به نوع و مدل یخچال شما می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که مشکلات گازی یکی از آن ها ست.

مثلا دلیل گرم شدن یخچال فریزر های ترموستاتی ممکن است خرابی ترموستات باشد، یا در یخچال فریزر های جدیدتر که مجهز به سیستم برفک زدایی اتوماتیک هستند، گرم شدن یخچال ممکن است به دلیل مشکلات سیستم برفک زدایی باشد.

شاید بتوان گفت مهمترین نشانه مشکلات گازی در یخچال فریزر ها، کار کردن یکسره کمپرسور است در حالی که یخچال نمی تواند سرمای کافی تولید کند.

در این صورت می توان با احتمال زیاد ادعا کرد مشکلات گازی در یخچال وجود دارد.

مشاوره تخصصی

از بهترین متخصصان مشاوره بگیرید

گاز یخچال

پیش از بررسی مشکلات گازی و مسائل مرتبط با آن، اجازه دهید مختصرا در رابطه با گاز یخچال توضیحاتی را ارائه دهیم تا با آگاهی از گاز یخچال و نحوه عملکرد سیستم گازی بتوانید موارد مربوط به شارژ گاز یخچال را بهتر درک کنید.

البته ما در مقاله گاز یخچال به صورت کامل و جامع به آموزش گاز یخچال و موارد مرتبط با آن پرداخته ایم که توصیه می کنیم قبل از مطالعه ادامه این مقاله، آن را مطالعه کنید.

گاز یخچال یکی از اجزای اساسی یخچال و سیستم سرماسازی یخچال فریزر ها است که برای سرما سازی داخل یخچال و فریزر به کار می ‌رود. این گاز به عنوان یک مایع سرد کننده یا مبرد برای خنک کردن و نگهداری مواد غذایی در دما های پایین در یخچال فریزر های خانگی و صنعتی به کار می ‌رود.

گاز ‌های مختلفی برای این منظور استفاده می ‌شوند، اما یکی از معمول ‌ترین گازهای یخچال، گاز R-134a است. این گاز یک گاز هیدروفلوروکربن (HFC) است که از نظر زیست محیطی نسبت به گازهای مخرب از جمله کلروفلوروکربن‌ها (CFCs) و هیدروکلروفلوروکربن‌ها (HCFCs) سالم تر بوده و آسیب کمتری به محیط زیست می ‌رساند.

سیستم کار یخچال یک فرآیند پیچیده و هوشمند است که از اصول فیزیکی برای انتقال گرما از داخل یخچال به محیط خارجی و ایجاد دماهای پایین در داخل فضای یخچال فریزر استفاده می ‌کند. این سیستم بر اساس سیکل کاری که توسط یک کمپرسور و یک سری اجزای خاص مثل کندانسور و اواپراتور انجام می ‌شود، در یک سیکل بسته، عمل می ‌کند. در اینجا مراحل اصلی سیستم کاری یخچال توضیح داده می ‌شوند:

  • فشار و دمای بالا در کمپرسور

با فشار دادن گاز (معمولاً گاز فریون) در کمپرسور، سیستم شروع به کار می‌ کند. این کار فشار و دمای گاز مبرد را افزایش می ‌دهد.

  • اجازه به گاز برای گرم شدن

گاز فشرده به یک لوله فشرده ‌تر می‌ رود که باعث می ‌شود دما و فشار گاز افزایش یابد. در این مرحله، گاز به صورت فشرده و با دمای بالا وارد سیکل گازی یخچال می ‌شود.

  • سرد شدن گاز و مایع شدن آن

سپس، گاز فشرده به یک مبدل گرمایی می ‌رود (کندانسور) که باعث می‌ شود گاز سرد شده و به حالت مایع تبدیل شود و فشار آن کاهش یابد. این مایع، که در اینجا به عنوان مایع خنک ‌کننده شناخته می ‌شود، به یک مخزن به نام “اواپراتور” منتقل می ‌شود.

  • خنک ‌شدن در اواپراتور

در اواپراتور، مایع خنک ‌کننده در دماهای پایین قرار گرفته و آماده جذب گرمای محیط یخچال و مواد غذایی ست. در این مرحله، گرمای مواد داخل یخچال به مایع انتقال داده می‌ شود و سبب می‌ شود محتویات یخچال خنک شود.

  • مایع خنک‌ کننده به کمپرسور بازگشت داده می ‌شود

مایع خنک ‌کننده به کمپرسور بازگشت داده می ‌شود و سیکل مجدداً شروع به کار می‌ کند.

این جریان مداوم تبدیل مبرد از فشار و دمای بالا به فشار و دمای پایین که توسط کمپرسور و اجزای دیگر مدیریت می‌ شود، به یخچال امکان می ‌دهد دماهای پایین را در داخل یخچال ایجاد کرده و مواد غذایی را تازه نگه دارد.

انواع گاز یخچال

انواع گاز یخچال

تمامی یخچال ‌ها عمل تبرید یا سرمایش را به وسیله گاز مبرد انجام می ‌دهند. اما گاز مبرد با توجه به نوع و مدل یخچال فریزر می‌تواند متفاوت باشد. در واقع گاز مبرد توسط تولید کننده یخچال و نوع کمپرسور مشخص می شود و قابل تغییر نیست. یعنی نمی توان از هر گازی برای هر یخچال فریزری استفاده کرد و باید پیش از عملیات شارژ گاز، از نوع گاز یخچال مطمئن شد.

برای آگاهی از نوع گاز یخچال خود باید به مشخصات یخچال فریزر که بر روی بدنه یا پشت یخچال قرار دارد و یا مشخصات موتور یخچال، که به صورت پلاک بر روی موتور یا کمپرسور قرار گرفته است مراجعه کنید.

بر روی مشخصات یخچال یا پلاک مشخصات کمپرسور یخچال می توانید از نوع و مقدار گاز یخچال خود آگاه شوید.

توجه داشته باشید، علاوه بر نوع گاز یخچال، مقدار گاز یخچال نیز اهمیت زیادی دارد و باید مقدار آن نیز به صورت دقیق، طبق مشخصات یخچال و کمپرسور یخچال باشد.

مشخص کردن ماده سرمازا یا گاز یخچال در صنایع تبرید به وسیله شماره گذاری آن ‌ها انجام می‌شود. قبل از شماره ‌ای که توسط تولید کننده مشخص می‌شود، از حرف لاتین R که مخفف کلمه سرمازا (Refrigerant) است استفاده می‌شود. از گازهای پرکاربرد در یخچال فریزرها میتوان از R600 و R134A نام برد.

1.گاز r600a یخچال

این گاز از گازهای پرمصرف در صنایع تبرید به شمار می‌رود. R600 که جایگزین R-12 شده، در اروپا، در اغلب یخچال فریزر ها استفاده می‌ شود. در ایران نیز این گاز از محبوبیت زیادی بین تعمیرکاران برخوردار است.

از معایب این گاز بالا بردن مصرف برق است و استفاده از آن باعث می‌شود بازده انرژی یخچال، دو رتبه‌ کاهش یابد. بزرگترین عیب این گاز قابلیت اشتعال بالای آن است که می‌تواند خطرناک باشد. اما به دلیل قیمت مناسب، کاربرد گسترده‌ای دارد. همچنین این گاز سمی نبوده و برای انسان و محیط زیست خطرناک نمی‌باشد.

2.گاز r134a یخچال

گاز r134 یا همان گاز r134a ، یک گاز HFC و پر فشار بوده که در ایران رواج بسیاری پیدا کرده است. گاز r134  نیز مانند گاز R600 جایگزین R-12 می ‌باشد. این محصول به دلیل کیفیت بالا و بهبود عملکرد سیستم سرمایشی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

3.گاز r12 یخچال

مبرد های CFC وHCFC  به علت دارا بودن اتم کلر، مخرب لایه اوزون می باشند و باید از چرخه مصرف خارج شوند و به جای آن ها مبرد های غیر مخرب لایه اوزون استفاده شود. متداول ترین گاز مبرد فریونی مورد استفاده در دستگاه های خانگی r12 بوده که امروزه به دلیل اثرات مخرب بر روی لایه اوزون، گاز های مبرد جدید مانند r134 و r600a که برای محیط زیست مخرب نیستند جایگزین آن ها شدند.

این گاز در گذشته پر مصرف ترین مبرد در یخچال فریزر های خانگی و تجاری بوده است و در کمپرسور های سیلندر پیستونی مانند یخچال های ویترینی کاربرد فراوان داشته است. اما در یخچال فریزر های جدید کاربرد نداشته و به کار نمی رود.

4.گاز r22 یخچال

گاز R22 یکی از گروه‌ های گازهای مبرد فلوروکربن‌ها است که با نام شیمیایی ژنومن‌دی‌فلوئورو‌متان (CHClF2) شناخته می ‌شود. این گاز به عنوان یک مبرد در سیستم‌ های تهویه و تبرید کاربرد دارد.

R22 به دلیل خواص خنک ‌کنندگی و پایداری حرارتی ‌اش، در سیستم ‌های تبرید مانند یخچال ‌ها، کولر ها و تجهیزات تهویه هوا مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

با این حال، گاز R22 دارای پتانسیل زیادی در آلودگی محیط زیست و آسیب به لایه اوزون است، به همین دلیل، بسیاری از کشورها به تدریج استفاده از این گاز به عنوان مبرد در سیستم ‌های تبرید و تهویه ‌ی هوا را منع کرده ‌اند و جایگزینی آن با مبرد های دیگر، از جمله R410A و R134a، ترویج یافته است. این تغییرات به منظور حفظ محیط زیست و کاهش اثرات گلخانه ‌ای صورت گرفته ‌اند.

5.گاز R410A یخچال

گاز R410A یکی از مبرد های هیدروفلوروکربن (HFC) است که برای استفاده در سیستم ‌های تهویه و تبرید به کار می ‌رود. این گاز به عنوان یک جایگزین محیط ‌زیستی برای گازهای مبرد مانند R22 شناخته می ‌شود. یکی از ویژگی ‌های بارز R410A ، کارایی بالا در سیستم‌ های تبرید و تهویه هوا است.

این گاز دارای ضریب عملیاتی (COP) بالا است، که به این معنی است که سیستم ‌های مبتنی بر R410A بهترین کارایی را در مصرف انرژی دارند و در نتیجه کمترین اثرات منفی بر محیط زیست دارند. به علاوه،  R410A دارای فشار کاری بالا و دمای نقطه اشتعال بالا است، که این ویژگی ‌ها امنیت استفاده از آن را افزایش می ‌دهند.

به همین دلیل، این گاز به عنوان یک گزینه محبوب برای سیستم ‌های تبرید و تهویه هوا در بسیاری از کولر های گازی مسکونی و تجاری به کار می‌ رود. البته این گاز در یخچال فریزر مورد استفاده قرار نمی گیرد.

از دیگر گازهای مورد استفاده میتوان از R404, R290, R401, R507 نام برد.

مشکلات گازی یخچال

همانطور که گفتیم، گاز یخچال مبردی ست که در سرتاسر سیکل گازی و لوله های یخچال جاری بوده و با جذب گرمای محیط، دما را کاهش می دهد و با توجه به بسته بودن سیکل گازی، تا زمانی که لوله ها و اتصالات نشتی نداشته باشند، گاز در یخچال می ماند و از بین نمی رود.

یخچال فریزر، زمانی به شارژ گاز نیاز خواهد داشت که مشکلات گازی برای آن به وجود بیاید. در ادامه به دو مشکل گازی که ممکن است برای یخچال رخ دهد، می پردازیم.

1.نشتی گاز

شایع ترین و رایج ترین مشکل گازی در یخچال فریزر، نشتی گاز یخچال است. همانطور که گفتیم اگر نشتی وجود نداشته باشد، گاز یخچال تا ابد خالی نخواهد شد چرا که سیکل گازی یک سیکل بسته است.

اما در صورت بروز نشتی به دلایل مختلف، گاز یخچال خالی شده و نیاز است که پس از نشتی یابی و رفع نشتی، شارژ گاز یخچال انجام شود.

نشتی گاز یخچال سبب کم شدن گاز در سیکل گازی شده و کمپرسور با وجود کارکرد دائم، نمی تواند یخچال را به دمای مورد نظر برساند.

چرا یخچال نشتی پیدا می کند؟

اگر برای شما هم سوال است که علت خالی شدن گاز یخچال و نشتی گاز یخچال چیست، باید بگوییم که این مشکل می تواند دو دلیل عمده داشته باشد:

  1. فرسودگی و استهلاک لوله ها و اتصالات بر اثر عمر زیاد یخچال
  2. سوراخ شدن لوله های یخچال بر اثر ضربه

در این صورت، کارشناس شارژ گاز، باید محل نشتی را پیدا کرده و آن را برطرف کند، سپس اقدام به شارژ گاز نماید.

2.کیپی لوله ها

در کمپرسور یخچال، روغن وجود دارد و این روغن به دلایل مختلفی ممکن است وارد لوله های یخچال و سیکل گازی شده و مسیر گاز را مسدود کند. این گرفتگی اغلب در قطعه ای به نام لوله مویی اتفاق می افتد که همانطور که از نام آن مشخص است لوله ای بسیار باریک است.

کیپی لوله ها سبب می شود گاز یخچال نتواند در لوله ها گردش کرده و گرمای یخچال و مواد غذایی را جذب کند. در این صورت با وجود کارکرد دائم کمپرسور، یخچال سرد نمی شود.

هرچند کیپی لوله ناشی از نفوذ روغن، منجر به خالی شدن گاز یخچال نمی شود، اما برای رفع این مشکل، باید سیکل گازی یخچال را باز کرده، تا گاز یخچال خالی شده و پس از شستشوی سیکل و تمیز کردن روغن، یا در صورت لزوم، تعویض لوله مویی، شارژ گاز یخچال انجام شود.

همانطور که در صورت خرابی کمپرسور و تعویض آن، نیاز به شارژ گاز یخچال، به علت خالی شدن گاز، وجود خواهد داشت.

چرا روغن موتور به لوله ها نفوذ می کند؟

نفوذ روغن کمپرسور به سیکل گازی دو دلیل عمده دارد که عبارتند از:

  1. نفوذ روغن کمپرسور ناشی از جابجایی یخچال

روغن کمپرسور یخچال، با حرکت دادن یخچال از موتور خارج شده و وارد سیکل گازی می شود. به همین دلیل توصیه می شود یخچال فریزر خود را پس از جابجایی حداقل به مدت 10 ساعت ثابت به صورت عمودی نگه داشته و پس از آن روشن کنید تا روغن جا به جا شده به موتور برگشته و سبب کیپ شدن لوله های یخچال نشود.

  1. نشت روغن کمپرسور به دلیل خرابی

مشکلات و خرابی های کمپرسور یخچال اغلب با نشت روغن همراه است و وقتی این خرابی در حین کار یخچال رخ دهد، منجر به نفوذ روغن موتور به درون لوله ها شده و سبب گرفتگی لوله ها می شود.

در این صورت باید علاوه بر شستشوی سیکل، موتور معیوب نیز تعویض یا تعمیر شود.

شارژ گاز یخچال

مشکلات گازی که در بالا شرح دادیم، منجر به نیاز یخچال به شارژ گاز می شوند. شارژ گاز یخچال فرآیندی ست که در آن، نشتی ها و مشکلات یخچال برطرف شده و سپس متناسب با نوع یخچال و کمپرسور آن، گاز مورد نظر به مقدار مشخص وارد یخچال می شود.

شارژ گاز یخچال در واقع یک فرآیند بسیار تخصصی شامل مراحل مختلفی ست که تنها با نام مرحله آخر، یعنی “شارژ گاز” شناخته می شود.

اما یک شارژ گاز درست و اصولی، شامل تمامی مراحل زیر است:

  • نشتی یابی

نخستین و شاید بتوان گفت مهمترین مرحله در فرآیند شارژ گاز، نشتی یابی ست. نشتی یابی در واقع تشخیص مشکل است و نشان می دهد چرا یخچال گاز خالی کرده است، چرا که همانطور که گفته شد، گاز یخچال خود به خود خالی نمی شود و حتما نشتی در یخچال وجود داشته که گاز یخچال خالی شده است.

تکنسین متخصص بر اساس تجربه و روش های مختلف به بررسی نشتی یخچال اقدام کرده و نشتی را تشخیص می دهد.

البته اگر مشکل گازی یخچال شما، نشتی نبوده و کیپی باشد، این مرحله حذف می شود.

  • رفع نشتی

پس از پیدا کردن نشتی یا نشتی های موجود، باید جهت رفع نشتی اقدام شود.

در بسیاری از موارد، نشتی، با جوشکاری برطرف شده و نیازی به تعویض قطعه نیست. اما اگر نشتی در قطعاتی مانند اواپراتور باشد یا جنس لوله ها ضعیف و ظریف باشند، ممکن است نتوان با جوش دادن مشکل را حل کرد که در این صورت باید برای رفع نشتی، قطعه معیوب تعویض شود.

  • شستشوی سیکل

وقتی تمامی نشتی ها برطرف شد، باید سیکل شستشو داده شود تا اگر رطوبت یا روغن موتور به سیکل گازی نفوذ پیدا کرده خارج شده و سیکل کاملا عاری از هرگونه مواد خارجی شود.

شستشوی سیکل معمولا با گاز و هوا انجام می شود که اینکه از چه نوع گازی برای شستشوی سیکل استفاده شود به گاز استفاده شده در یخچال بستگی دارد. گاهی نیز عملیات شستشوی سیکل، مثلا در یخچال هایی که از گاز r134 استفاده می کنند، از مایع شستشوی توزن استفاده می شود.

پس از اطمینان از انجام صحیح و کامل شستشو، تکنسین وارد مرحله بعد می شود.

  • تعویض فیلتر درایر

درایر یا فیلتر درایر، قطعه ای استوانه ای ست که در مسیر سیکل گازی قرار داشته و مانع ورود رطوبت، روغن و مواد اضافی به داخل سیکل گازی می شود.

معمولا چون شارژ گاز یخچال بعد از سال ها استفاده از یخچال انجام می شود، فیلتر درایر را به علت اتمام عمر مفید تعویض کرده تا مطمئن شوند یخچال فریزر تا سال ها بدون مشکل کار خواهد کرد.

  • اتصال شیر سرویس

شیر سرویس، در واقع شیری ست که به خروجی موتور وصل شده و دارای رزوه ای ست که بتوان به وسیله آن، دستگاه فشار و وکیوم، و سپس گاز را به داخل سیکل گازی انتقال داد.

  • تست فشار

تست فشار یکی از مراحل اساسی و مهم بوده و نشان می دهد رفع نشتی با موفقیت انجام شده یا خیر. در تست فشار، از طریق شیر سرویس، سیکل گازی یخچال را تحت فشاری چندین برابر فشار گاز اصلی یخچال قرار می دهند تا متوجه شوند هیچگونه نشتی بالفعل یا بالقوه در اتصالات و لوله ها وجود ندارد.

پس از چندین دقیقه که یخچال تحت فشار زیاد قرار گرفت و فشار کم نشد یعنی دستگاه نشتی نداشته و عملیات تشخیص و رفع نشتی کاملا صحیح انجام شده است.

  • وکیوم

در این مرحله، که برعکس تست فشار است، تمامی مواد از سیکل گازی خارج شده و یخچال آماده انتقال گاز و شارژ گاز می شود.

وکیوم سیکل گازی، با کشیدن تمامی مواد از سیکل، در لوله ها خلا ایجاد کرده و آن ها را از هر گونه مواد پاک می کند. پس از این مرحله شارژ گاز یخچال انجام می شود.

  • شارژ گاز یخچال

این مرحله آخرین مرحله فرآیند شارژ گاز است که شما کل فرآیند شارژ گاز را با این نام می شناسید. در این مرحله که ساده ترین مرحله فرآیند شارژ گاز یخچال است، با توجه به یخچال و کمپرسور یخچال، گاز مخصوص آن و به مقدار مشخص شده وارد یخچال می شود.

مقدار گاز باید با دقت بالا توسط ترازوی مخصوص اندازه گیری شود تا یک شارژ گاز کامل و صحیح انجام شود.

البته بسیاری از تعمیرکاران غیر مجاز با استفاده از ناآگاهی افراد، تنها این مرحله از فرآیند شارژ گاز را انجام داده و در واقع مراحل مهم تر را انجام نمی دهند. این کار هرچند هزینه کمتری برای مشتریان دارد، اما مشکل را برطرف نمی کند و یخچال کاربر، به زودی به شارژ گاز نیاز خواهد داشت.

شارژ گاز یخچال در محل

شارژ گاز یخچال در محل

این که آیا شارژ گاز یخچال در محل یا منزل انجام می شود یا باید یخچال را برای شارژ گاز به تعمیرگاه منتقل کرد، سوال بسیاری از مشتریان و کاربران یخچال فریزر هایی ست که با مشکلات گازی مواجه می شوند.

البته می توان گفت در یخچال فریزر های جدید و در 99.9 درصد مواقع در یخچال فریزر های قدیمی، شارژ گاز یخچال در محل و منزل مشتری انجام شده و نیازی به جابجایی یخچال برای انجام شارژ گاز نیست.

اما در موارد نادری به علت طولانی بودن فرآیند شارژ گاز و نیاز به حضور دائم تکنسین در طول این مدت، تکنسین تشخیص می دهد که یخچال باید به کارگاه حمل شود، چرا که امکان حضور کارشناس به مدت طولانی در منزل مشتری وجود ندارد.

البته حمل یخچال به کارگاه برای انجام شارژ گاز علاوه بر هزینه حمل، احتمال آسیب به یخچال در فرآیند جابجایی یخچال را افزایش می دهد، در نتیجه، تکنسین ها تمام تلاش خود را می کنند تا شارژ گاز را در منزل مشتری به انجام برسانند، حتی در مواقعی که شارژ گاز مدت زمان بسیار طولانی زمان ببرد.

اما چرا برخی مواقع نیاز است که یخچال برای فرآیند شارژ گاز به کارگاه حمل شود؟

همان طور که بالاتر شرح دادیم، نشتی یابی و رفع آن مهمترین مرحله شارژ گاز یخچال است. اگر نشتی یابی و رفع نشتی به درستی انجام نشود، در واقع مشکل یخچال شما برطرف نشده و بعد از مدت زمان چند هفته تا چند ماه مشکل دوباره به وجود خواهد آمد.

در یخچال فریزر هایی که عمر مفید آن ها به اتمام رسیده و مدت زمان بسیار طولانی کار کرده اند، لوله ها و اتصالات پوسیده و مستهلک شده و هر قسمتی از آن ها ممکن است نشتی داشته یا در مدت زمان کوتاهی دچار نشتی شود. در نتیجه علاوه بر اهمیت بالای رفع نشتی در این یخچال فریزر ها، تشخیص نشتی، با توجه به زیاد بودن نقاط و اتصالات دارای نشتی دشوار تر و زمان بر تر است.

در یخچال فریزر های قدیمی، در تست نشتی با استفاده از تست فشار، حتی پس از رفع نشتی در بسیاری از موارد، وجود نشتی همچنان اثبات می شود.

در این صورت کارشناس باید تست فشار را برای قسمت های مختلف به صورت جداگانه انجام دهد تا نشتی های احتمالی شناسایی و برطرف شوند.

برای این کار یخچال باید مدت زمان زیادی، مثلا بین 2 تا 3 روز تحت تست فشار باشد تا تمامی نشتی ها تشخیص داده شده و برطرف شوند.

البته بسیاری از تعمیرکاران غیر مجاز این گونه یخچال فریزرها را با مبالغ کمتر بدون برطرف کردن نشتی شارژ گاز می کنند که اصولی نبوده و منجر به بروز دوباره مشکل خواهد شد.

نشانه های تمام شدن گاز یخچال

بهتر است بدانید، با توجه به وجود قطعات مختلف در یخچال فریزر ها، خرابی قطعات و مشکلات متفاوت یخچال فریزر می توانند نشانه ها و علائم یکسان داشته باشند. بنابراین پیش از بررسی کارشناس و عیب یابی حضوری یخچال فریزر، نمی توان با قطعیت مشکل یخچال فریزر را تشخیص داد و تنها می توان به حدس و گمان و مشکلات با بالاترین احتمال اکتفا کرد.

همانطور که گفتیم گاز یخچال وظیفه سرماسازی را با جذب گرما بر عهده داشته و در صورت وجود مشکل در آن یخچال فریزر نمی تواند با وجود کارکرد یکسره و دائم، محیط یخچال و فریزر را خنک کند.

البته ما در مقاله چگونه بفهمیم گاز یخچال تمام شده به شرح تمامی نشانه های تمام شدن یا کم شدن گاز یخچال پرداخته ایم که توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه کنید.

اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه مواردی را بیان کنیم که در صورت وجود مشکلات گازی با آن ها مواجه خواهید شد، این موارد به صورت زیر است:

  • گرم شدن یخچال و فریزر
  • کارکرد یکسره کمپرسور
  • سرد بودن لوله های کندانسور
  • استشمام بوی نا آشنا و نا مطبوع

شارژ بیش از حد گاز یخچال

شارژ بیش از حد گاز یخچال به معنای افزایش مقدار گاز مبرد در سیستم یخچال ، بیش تر از مقداری که توسط تولید کننده مشخص شده است، ممکن است منجر به مشکلات جدی در عملکرد سیستم شود.

وقتی که گاز یخچال بیش از حد شارژ می ‌شود، فشار داخلی در سیستم افزایش می ‌یابد. این امر می ‌تواند به فشارهای بسیار بالا در داخل کمپرسور منجر شود که در نتیجه می ‌تواند به خرابی کمپرسور و سایر اجزای سیستم یخچال منجر شود. علاوه بر این، شارژ بیش از حد گاز می ‌تواند به یخ زدن غیر منظم درون یخچال منجر شود و باعث کاهش کارایی سیستم و عملکرد سرماسازی ‌شود.

وقتی شارژ گاز یخچال توسط افراد متخصص انجام می شود، برای جلوگیری از این مشکل، مقدار گاز یخچال در فرآیند شارژ گاز یخچال، با ترازوی مخصوص با دقت بسیار بالا اندازه گیری می شود تا مقدار گاز وارد شده دقیقاً مطابق با مقدار مشخص شده توسط سازنده یخچال و مشخصات کمپرسور یخچال باشد.

علائم زیاد بودن گاز یخچال

هنگامی که گاز یخچال بیش از حد شارژ شود، ممکن است علائم مختلفی ظاهر شوند که نشان‌ دهنده مشکلات در عملکرد سیستم هستند.

این علائم و نشانه ها عبارتند از:

  • یکسره کار کردن کمپرسور

یکی از اصلی ‌ترین علائم زیاد بودن گاز یخچال افزایش فشار داخلی سیستم است. این افزایش فشار باعث می شود کمپرسور به صورت مداوم کار کند که در نهایت ممکن است منجر به خرابی کمپرسور شود.

  • یخ زدن لوله برگشت به موتور

یکی از علائم مهم شارژ گاز بیش از اندازه یخچال، یخ زدن لوله برگشت به موتور، یعنی لوله ای که به موتور متصل شده است، می باشد.

برای بررسی این مشکل باید پنل پشتی را باز کرده و لوله برگشت به موتور را بررسی کرد. اگر این لوله یخ زدگی داشته باشد، یعنی مقدار گاز بیش از اندازه است.

  • اختلال در سرماسازی یخچال

علاوه بر این، شارژ گاز یخچال بیش از مقدار تعیین شده، ممکن است باعث شود که یخچال و فریزر نتوانند به درستی سرد کنند، این ممکن است به افزایش دمای داخلی یخچال و فریزر و گرم شدن درون یخچال منجر شود.

  • صدای غیر عادی موتور

اگر پس از شارژ گاز یخچال متوجه صدای غیر عادی کمپرسور یخچال شدید، به احتمال زیاد به این معنی ست که شارژ گاز یخچال بیش از مقدار تعیین شده انجام شده است.

این مشکل به این دلیل ایجاد می شود که مقدار گاز با مشخصات کمپرسور همخوانی ندارد و موتور تحت فشار قرار گرفته است.

در نتیجه، هرگونه علائم نامعمول در عملکرد یخچال، از جمله افزایش ناگهانی دما، صدای غیر عادی کمپرسور، یا یخ زدگی لوله های نزدیک به موتور، نشان ‌دهنده احتمال زیاد بودن گاز یخچال و نیاز به بررسی و تنظیم مجدد شارژ گاز توسط یک تکنسین متخصص است.

همانطور که شرح دادیم، شارژ بیش از حد گاز یخچال می تواند منجر به اختلال در عملکرد و خرابی قطعات مختلف یخچال به خصوص قطعه مهم کمپرسور شود. البته اگر انجام فرآیند شارژ گاز یخچال را به یک تکنسین متخصص بسپارید، تا مقدار گاز یخچال را متناسب با نوع یخچال و کمپرسور به دقت تعیین کند، می توانید از بروز این مشکلات و تحمیل هزینه های بیشتر جلوگیری کنید.

بعد از شارژ گاز یخچال چه باید کرد؟

با توجه به اینکه احتمالا یخچال شما قبل و در طول فرآیند شارژ گاز گرم شده و به صورت کامل سرمای خود را از دست داده است، پس از انجام شارژ گاز یخچال، باید به یخچال زمان بدهید تا عملیات سرماسازی را انجام دهد.

تولید سرما مانند گرما نیست که با سرعت انجام شود و از آن جایی که سرما در واقع نبود گرما ست، فرآیند سرماسازی یخچال معمولا حدود 10 ساعت زمان می برد. در طول این مدت زمان موتور یا کمپرسور یخچال تا زمانی که دما را به دمای مطلوب برساند، یکسره کار خواهد کرد.

در طول این مدت و برای کاهش مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به دمای مورد نظر، بهتر است از باز و بسته کردن بیش از اندازه در یخچال خودداری کنید و از یخچال فریزر کمتر استفاده کنید تا فرآیند سرماسازی سریع تر انجام شود.

بعد از شارژ گاز یخچال اگر متوجه کارکرد دائم موتور شدید نگران نباشید و پیش از پیگیری برای رفع مشکل، 24 ساعت صبر کنید، اگر مشکل رفع نشد و پس از 24 ساعت کمپرسور همچنان به صورت یکسره کار کرد، از یک متخصص کمک بگیرید.

شارژ گاز یخچال در کرج

شارژ گاز یخچال در کرج

یخچال ‌ها جزء وسایل خانگی پرکاربرد هستند و در صورت بروز مشکلاتی مانند مشکلات گازی، به علت از دست دادن سرما و یا کارکرد دائم کمپرسور و احتمالی خرابی این قطعه مهم، نیاز به تعمیرات فوری دارند.

فیکسی، نمایندگی شارژ گاز یخچال در کرج، با در اختیار داشتن متخصصین با تجربه و آموزش دیده، آماده ارائه خدمات شارژ گاز به مشتریان ساکن در تمام نقاط استان البرز می باشد.

همچنین می توانید با استفاده از مشاوره تخصصی و رایگان فیکسی، از راهنمایی یک متخصص بهره مند شده و بهترین تصمیم را برای یخچال فریزر خود اتخاذ کنید.

  • گارانتی 6 ماهه خدمات شارژ گاز
  • مشاوره تخصصی کامل و رایگان در خصوص شارژ گاز
  • پشتیبانی 24 ساعته
  • تکنسین های متخصص و حرفه ای
  • قیمت های منصفانه و مطابق با اتحادیه
  • اعزام فوری کارشناس
  • اعزام در زمان مورد نظر مشتری

برخی از مواردی ست که فیکسی در اختیار مشتریان در استان البرز در اختیار مشتریان قرار می دهد.

شارژ گاز یخچال کرج استان البرز در تمامی مناطق استان البرز از جمله کرج، گلشهر، حصارک، گوهردشت، عظیمیه، باغستان، فردیس، محمد شهر، هشتگرد، گرمدره و … و همچنین شارژ گاز یخچال مهرشهر کرج استان البرز توسط فیکسی انجام می شود.

پس در هر کجای استان البرز که هستید می توانید از خدمات مشاوره و اعزام کارشناس فیکسی استفاده نمایید.

شارژ گاز یخچال مهرشهر کرج استان البرز

همانطور که گفته شد شارژ گاز یخچال در تمام نقاط استان البرز توسط فیکسی انجام می شود و یکی از مناطق تحت پوشش، مهرشهر کرج بوده و فیکسی مفتخر به ارائه خدمات شارژ گاز یخچال مهرشهر کرج استان البرز می باشد.

ما با در اختیار داشتن متخصصین حوزه مهرشهر به ارائه خدمات فوری شارژ گاز یخچال در این منطقه از کرج می پردازیم. از طریق تماس با شعبه کرج و یا ثبت درخواست آنلاین می توانید درخواست خود را ثبت کرده و از متخصصین ما مشاوره رایگان دریافت کنید.

همانطور که در ابتدای مقاله شرح دادیم، بسیاری از مشکلات یخچال فریزر به علت مشکلات گازی به وجود نمی آیند و خرابی قطعات بسیاری می توانند در عدم کارکرد مناسب یخچال نقش داشته باشند. از طریق مشاوره تخصصی و ارائه اطلاعات بیشتر از مشکل یخچال فریزر خود می توانیم مشکل را شناسایی کرده و برطرف کنیم.

جمع بندی

در این مقاله از فیکسی، ما به بررسی فرآیند اصولی شارژ گاز یخچال پرداختیم و یکی از مراکز شارژ گاز یخچال در کرج را معرفی کردیم. از طریق بررسی مراحل مختلف شارژ گاز یخچال، فهم بهتری از نحوه انجام صحیح و اصولی شارژ گاز یخچال به دست آوردیم. همچنین، اهمیت انتخاب گاز مناسب و رعایت استانداردها در این فرآیند را مورد بررسی قرار دادیم.

آموختیم که شارژ گاز یک فرآیند است و تنها به انتقال گاز به لوله های یخچال محدود نمی شود. همچنین در رابطه با گاز یخچال و انواع آن، مشکلات گازی، امکان انجام یا عدم انجام شارژ گاز یخچال در محل آموختیم و با شارژ بیش از حد گاز یخچال و علائم آن آشنا شدیم.

اگر همچنان پرسشی دارید که در این مقاله به آن پرداخته نشد، زیر همین مقاله بپرسید تا متخصصین فیکسی در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.

5/5 - (6 امتیاز)

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید