علت برفک زدن یخچال از سوالات پر تکراری ست که کاربران یخچال فریزرهای نوفراست یا بدون برفک با آن مواجه می شوند.

حتما به خاطر دارید که یخچال فریزرهای قدیمی برفک می زدند و به خصوص در قسمت فریزر، برفک به قدری زیاد بود که باید بعد از مدت زمان کوتاهی استفاده مداوم از یخچال، به روش های مختلف مثل سشوار یا قرار دادن آب گرم در یخچال برفک ها را آب میکردید و در غیر این صورت فضای کافی برای قرار دادن مواد غذایی در فریزر وجود نداشت چرا که اندک فضای فریزر مملو از یخ و برفک می شد.

اما همانطور که می دانید این مشکل در یخچال فریزرهای جدید برطرف شد! در یخچال فریزرهای نوفراست، دیفراست یا بدون برفک این مشکل کاملا برطرف شده و کاربران دیگر با برفک مواجه نمی شوند.

اما این همه برفک از کجا می آمد؟ و آن حجم زیاد برفک در یخچال فریزرهای بدون برفک جدید کجا رفت؟ آیا یخچال فریزرهای بدون برفک، برفک نمی زنند؟ یا برفک ها را خود آب می کنند و از بین می برند و ما دیگر آن ها را مشاهده نمی کنیم؟

اگر یخچال فریزر بدون برفک دارید، که باید گفت بیش از 15 سال است که یخچال فریزرها به سیستم برفک زدایی مجهز شده اند، حتما از برفک زدن یخچال بدون برفک خود متعجب شده اید.

مگر یخچال بدون برفک، برفک می زند؟!

صحت مطالب این نوشته توسط تکنسین متخصص تایید شده است.

در این مقاله از فیکسی قصد داریم به این سوال و سوالات دیگر مرتبط با برفک زدن یخچال پاسخ دهیم. ابتدا باید بدانیم یخچال بدون برفک چگونه کار می کند و نحوه کار سیستم برفک زدایی چگونه است تا بتوانیم به سوالات دیگر بپردازیم.

در ادامه توضیح خواهیم داد که برفک یخچال چه ضرری دارد و روش هایی را آموزش دهیم که در صورت وجود برفک یخچال، ابتدا با استفاده از آن ها برفک ها را از بین برید. سپس به پاسخ به این پرسش می پردازیم که چرا یخچال برفک میزند و چگونه برفک ها را آب می کند. سپس به قطعاتی میپردازیم که بخشی از سیستم برفک زدایی هستند و خرابی آن ها منجر به برفک زدن یخچال شما می شود.

چرا یخچال برفک می زند؟

در ابتدا باید بدانید که تمام یخچال ها برفک می زنند! حتی یخچال های بدون برفک!

تفاوت یخچال فریزرهای قدیمی که نیاز بود برفک ها را به صورت دستی در آن ها آب کنیم با یخچال فریزرهای بدون برفک امروزی تنها در این مساله است که یخچال فریزرهای بدون برفک، بدون دخالت و نیاز به کاربر، برفک ها را با تکنولوژی سیستم برفک زدایی موجود در خود، آب می کنند و به این صورت است که شما در یخچال فریزرهای بدون برفک، هیچگونه برفکی مشاهده نمی کنید.

به طور کلی، یخچال ‌ها در فرآیند سرما سازی خود، دمای هوا را کاهش می‌ دهند و بخار آب موجود در هوا طی عملیات “میعان” به ریز ذرات یخ یا برفک تبدیل شده و روی بدنه داخلی یخچال جمع می شود. این پدیده به نام “تبخیر یخچالی” شناخته می ‌شود.

رطوبت هوای داخل یخچال میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از قبیل رطوبتی که با باز کردن در یخچال وارد آن می شود یا رطوبت موجود در مواد غذایی.

با گذشت زمان، این تجمع بخار آب به شکل برفک که به انگلیسی frost نامیده می شود، روی سطوح داخلی یخچال افزایش می ‌یابد. تجمع یخ ممکن است به مرور زمان منجر به کاهش فضای داخلی یخچال، اختلال در توزیع هوا و دما، کارایی پایین ‌تر کمپرسور و در نهایت کاهش کارکرد و عمر مفید دستگاه گردد.

البته توجه داشته باشید که در یخچال فریزرهای جدید، ممکن است شما برفک های موجود در یخچال را مشاهده نکنید و تنها متوجه اختلال در کارکرد سرما سازی یخچال شوید. چرا که در یخچال فریزرهای جدید، برفک ها در داخل بدنه ایجاد می شوند و برای دسترسی به آن ها باید قاب داخلی را باز کرد.

نحوه کار یخچال بدون برفک

یخچال فریزرهای جدید اغلب مجهز به سیستم برفک زدایی هستند و در واقع بدون برفک هستند. اما بهتر است قبل از هر چیز با این سیستم آشنا شویم و بدانیم نحوه کار یخچال بدون برفک چگونه است.

برای اینکه یخچال فریزرها بتوانند برفک های به وجود آمده ناشی از کارکرد یخچال فریزر را آب کرده و از بین ببرند از سیستم های مختلفی استفاده می کنند. برخی از مدل های قدیمی تر با استفاده از خاموش و روشن کردن یخچال و بدون به کار بردن المنت و یخچال فریزر های جدیدتر با استفاده از المنت، سنسور ها و برد الکترونیکی که دستور روشن شدن المنت را در هنگام بروز برفک صادر می کند.

در ادامه به توضیح نحوه کار انواع سیستم های برفک زدایی در یخچال بدون برفک پرداخته ایم:

برفک زدن یخچال

روش برفک زدایی یخچال

ابتدا اجازه دهید با روش برفک زدایی یخچال فریزرهای مختلف آشنا شویم تا بدانیم علت برفک زدن یخچال در برندهای مختلف و با توجه به سیستم برفک زدایی یخچال چه می تواند باشد.

البته یخچال فریزرهای برندهای مختلف و مدل های مختلف سیستم های برفک زدایی متفاوتی دارند و به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که بررسی و تشخیص هر کدام بسیار تخصصی ست.

مثلا یخچال فریزرها می توانند ترموستاتی باشند، یا ترکیبی از ترموستات و تایمر، ممکن است یخچال تریزونی باشد و فریزر بردی، ممکن است برد و تایمر را با هم داشته باشند یا تنها بردی باشند.

اما اگر بخواهیم سیستم برفک زدایی یخچال فریزرها را برای کاربران غیر متخصص به سه دسته تقسیم کنیم آن سه دسته عبارتند از:

1.یخچال فریزرهای معمولی

یخچال فریزرهای معمولی یا قدیمی آن دسته از یخچال فریزر هایی هستند که اغلب فریزر شان یک باکس کوچک بوده و در قسمت بالایی یخچال قرار دارد. این نوع از یخچال فریزرها هیچ گونه سیستم برفک زدایی ندارند و با استفاده طولانی مدت برفک می زنند.

فریزر این نوع از یخچال فریزر ها که “تریزونی” یا “سرد خانه ای” نامیده می شوند، در مدت زمان کوتاهی مملو از برفک و یخ شده و به مرور زمان به جایی می رسند که مواد غذایی در یخ و برفک مدفون می شوند و امکان دسترسی به آن ها از بین می رود.

سیستم سرما سازی در این فریزرها به نحوی ست که مواد غذایی نه در مواجهه با هوای سرد در فریزر، بلکه از طریق تماس با صفحه تریزون یخ می زنند در نتیجه برفک زدن فریزر و کاهش فضا و قدرت سرما سازی صفحه تریزون می تواند بر کارایی و سرما سازی فریزر تاثیرات بسیاری داشته باشد.

در این صورت چاره ای جز آب کردن برفک ها به روش دستی و به صورت دوره ای وجود ندارد.

یخچال فریزرهای بدون برفک به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که در ادامه با آن ها و سیستم کارکرد آن ها آشنا خواهیم شد:

2.یخچال فریزر دیفراست

یخچال فریزرهای دیفراست از جمله یخچال فریزر هایی هستند که برفک را به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به دخالت کاربر آب می کنند و از دسته یخچال فریزرهای بدون برفک به حساب می آیند.

کارکرد این دسته از یخچال فریزر ها به این صورت است که برفک های به وجود آمده را از طریق روشن و خاموش کردن موتور و توقف کار یخچال، آّب می کنند.

در این دسته از یخچال فریزرها که در 99 درصد موارد با ترموستات کار میکنند، از المنت برای آب کردن برفک ها استفاده نمی شود و با پایین آمدن دما و تشخیص دما از طریق ترموستات، دستور خاموش شدن موتور و توقف کار یخچال صادر شده و با توقف عملیات سرما سازی، یخ ها و برفک های تولید شده آب می شوند.

سیستم دیفراست به دلیل ساده تر بودن قطعات و سیستم برفک زدایی و استفاده از تعداد کمتر قطعات قیمت مناسب تری دارد و در یخچال فریزرهای قیمت متوسط رو به پایین استفاده می شود.

همچنین با اینکه یخچال فریزر دیفراست از یخچال فریزر نوفراست سیستم قدیمی تری دارد، به خوبی و بدون نیاز به دخالت کاربر برفک ها را آب می کند. در نتیجه برفک زدن یخچال دیفراست غیر عادی ست و اگر یخچال فریزر دیفراست شما برفک می زند نشانه مشکل در یخچال قطعات مختلف یخچال است که باید بررسی شود.

3.یخچال فریزر نوفراست

از دیگر یخچال فریزرهای بدون برفک، یخچال فریزر نوفراست است که برفک ها را به صورت اتوماتیک و بدون دخالت کاربر آب می کند. یخچال نوفراست که آخرین تکنولوژی  برفک زدایی در یخچال فریزر ها ست با استفاده از المنت برفک های به وجود آمده در یخچال یا فریزر را آب می کند.

یخچال فریزر نوفراست که می تواند ترموستاتی، تایمری یا بردی باشد، با روشن شدن المنت و ایجاد گرما، برفک های به وجود آمده روی سطح یخچال یا فریزر را آب می کند.

قطعات سیستم برفک زدایی دیفراست می تواند همه یا برخی از قطعات زیر باشد:

  • ترموستات
  • تایمر
  • برد الکترونیکی
  • سنسور
  • ترمودیسک و ترموفیوز

همانطور که گفتیم یخچال فریزر نوفراست نیز از دسته یخچال فریزر بدون برفک است و برفک زدن آن از نشانه های خرابی یکی از قطعات سیستم برفک زدایی ست.

باید بدانید که برفک های مختلف نشانه مشکلات متفاوت در یخچال فریزر است. مثلا علت برفک زدن بالای یخچال فریزر، با علت برفک زدن فریزر که مملو از برفک شده متفاوت است.

در ادامه به بررسی علت برفک زدن یخچال، فریزر و علت برفک زدن قسمتی از یخچال یا همه یخچال می پردازیم.

برفک یخچال چه ضرری دارد؟

برفک یخچال کارکرد یخچال را تحت تاثیر قرار می دهد و ضرر های بسیاری برای یخچال و کارکرد آن خواهد داشت. اگر یخچال برفک بزند و شما به آن بی توجه باشید، این برفک ها به مرور بیشتر شده و روی هم انباشته می شود. انباشته شدن یخ و برفک ضرر های متفاوتی برای یخچال به همراه دارد که شامل موارد زیر است:

  • کاهش فضای مفید یخچال: برفک یخچال وقتی بیش از اندازه شود و با برطرف نکردن مشکل روی هم انباشته شود، سبب اشغال فضای یخچال یا فریزر خواهد شد.
  • کاهش سرما سازی یخچال: وقتی قطعات سرما سازی با یخ و برفک پوشیده شوند کارکرد خود را از دست می دهند نمی توانند یخچال را به دمای مطلوب برسانند.
  • افزایش کارکرد یخچال و استهلاک قطعات: وقتی یخچال پوشیده از برفک باشد، عمل سرما سازی به درستی انجام نمی شود و یخچال برای ایجاد سرما باید بیشتر از مقدار مورد نیاز کار کند و این کار باعث افزایش استهلاک قطعات و به ویژه کمپرسور خواهد شد که خرابی زودرس این قطعه بسیار مهم را در پی خواهد داشت.
  • افزایش مصرف برق: از آنجایی که کمپرسور با وجود برفک در یخچال یا فریزر، برای رسیدن یخچال به دمای مطلوب، باید مدت طولانی تری کار کند مصرف برق افزایش چشمگیری خواهد یافت.

چرا یخچال برفک می زند؟

علت برفک زدن یخچال معمولی

همانطور که گفته شد تمامی یخچال فریزرها برفک می زنند و تنها تفاوت یخچال فریزرهای قدیمی با یخچال فریزرهای جدید این است که یخچال فریزرهای قدیمی سیستم برفک زدایی ندارند تا برفک ها را بدون دخالت کاربر آب کنند. در این یخچال فریزرها باید هر چند وقت یکبار و پس از انباشت یخ، عملیات برفک زدایی به صورت دستی انجام شود.

پس اگر یخچال فریزر شما نه دیفراست است نه نوفراست و در واقع سیستم برفک زدایی ندارد، باید به صورت دوره ای برفک های به وجود آمده در یخچال یا فریزر را آب کنید.

البته این سیستم در یخچال فریزرهای بسیار قدیمی وجود دارد و  بیش از 15 سال است که دیگر از این سیستم در یخچال

فریزر ها استفاده نمی شود.

مشاوره تخصصی

از بهترین متخصصان مشاوره بگیرید

علت برفک زدن یخچال بدون برفک

همانطور که گفته شد یخچال فریزرهای بدون برفک می توانند مدل ها و انواع بسیار متنوعی داشته باشند، ممکن است دیفراست باشند یا نوفراست، ممکن است بردی باشند یا ترموستاتی، حتی ممکن است هم ترموستات داشته باشند هم تایمر و این کاملا به کمپانی سازنده یخچال مربوط است.

اما نقطه اشتراک تمامی این یخچال فریزرها، این است که برفک نمی زنند یا به بیان دقیق تر می توانند بدون دخالت کاربر، برفک های ایجاد شده را آب کنند.

در نتیجه به وجود آمدن برفک در این نوع از یخچال فریزرها نشانه وجود مشکل در کارکرد یخچال بوده و علت برفک زدن یخچال بدون برفک باید توسط متخصص بررسی شود.

علت برفک زدن
طریقه رفع مشکل
رطوبت و گرمای محیط بیرونی یخچال فریزر
یخچال فریزر را در محیط با تهویه مناسب قرار داده و از متعادل بودن دما و رطوبت اطراف یخچال فریزر اطمینان حاصل کنید.
معیوب بودن لاستیک دور در یخچال فریزر
از سالم بودن لاستیک دور درب یخچال فریزر اطمینان حاصل نموده و در صورت لزوم آن را تعویض کنید.
خرابی ترموستات
تعویض ترموستات یخچال
خرابی تایمر دیفراست
تعویض تایمر دیفراست
سنسور دیفراست
تعویض سنسور دیفراست یخچال یا فریزر
ترمودیسک یا ترموفیوز
تعویض ترمودیسک یا ترموفیوز
هیتر المنت یخچال فریزر
تعویض المنت یخچال فریزر
برد و سیم کشی برد
تعمیر یا در صورت لزوم تعویض برد یا برطرف کردن مشکلات سیم کشی

در ادامه به علت های احتمالی برفک زدن یخچال اشاره میکنیم و روش هایی را برای برطرف کردن هر یک بررسی خواهیم کرد.

1. محل قرارگیری یخچال فریزر

در صورتی که رطوبت یا گرما به داخل یخچال فریزر نفوذ کند باعث میشود اواپراتور, گرما و رطوبت را به خود جذب کرده و سطح آن از برفک انباشته شود. به مرور زمان این برفک ها روی هم انباشته شده و سفت تر و ضخیم تر می شوند.

در نتیجه محل قرارگیری دستگاه باید جایی باشد که در معرض گرما و رطوبت قرار نگیرد. برای مثال در مطبخ آشپزخانه ها به دلیل بسته بودن فضا و قرارگیری گاز در مجاورت یخچال فریزر, گرما و رطوبت بیش از حالت عادی است و با هر بار باز و بسته کردن درب یخچال این رطوبت و گرما به داخل یخچال فریزر نفوذ کرده و باعث تجمع برفک در یخچال می شود. پس در انتخاب محل قرارگیری یخچال فریزر دقت کنید.

2. لاستیک دور در یخچال فریزر

علت برفک زدن یخچال می تواند مشکلات لاستیک دور در یخچال باشد.

وقتی لاستیک دور در یخچال خراب بوده یا کارایی خود را از دست داده باشد می‌ تواند به ورود هوا و رطوبت از محیط خارج به داخل یخچال منجر شود. هنگامی که رطوبت درون یخچال تجمع می ‌یابد و در نقاط مختلف یخچال منجمد می ‌شود، به تدریج لایه‌ هایی از برفک شکل می ‌گیرد. این لایه‌ های برفک با گذر زمان افزایش می ‌یابند و به تدریج باعث مشکلات در کارکرد یخچال و سرما سازی آن می شوند.

به این ترتیب، خرابی لاستیک دور درب یخچال می ‌تواند باعث ورود هوای گرم و رطوبت به داخل یخچال شده و در نتیجه منجر به تشکیل برفک و مشکلات مرتبط با آن شود. برای حفظ کارایی بهینه یخچال، نیاز است تا لاستیک‌ یخچال به طور منظم بررسی و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شوند.

ما در مقاله همه چیز درباره لاستیک دور در یخچال به آموزش روش هایی برای بررسی خرابی لاستیک دور در و تعمیر یا تعویض لاستیک در صورت نیاز پرداخته ایم که پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه ادامه این مقاله آن ها را بررسی کنید.

3. ترموستات یخچال

همانطور که گفته شد در برخی از یخچال فریزرها، از ترموستات در سیستم برفک زدایی استفاده می شود. سیستم برفک زدایی یخچال هایی که ترموستات دارند ممکن است دیفراست یا نوفراست باشد یعنی از المنت برای آب کردن برفک ها استفاده کند (نوفراست) یا ترموستات با تشخیص پایین آمدن بیش از اندازه دما، دستور خاموش شدن کمپرسور یخچال را صادر کرده و باعث توقف عمل سرما سازی و متعاقباً آب شدن برفک های ناچیز ایجاد شده شود (دیفراست).

اگر یخچال شما ترموستات دارد و اخیرا متوجه برفک زدن یخچال خود شده اید، احتمالا خرابی ترموستات علت برفک زدن یخچال شماست.

اگر نمی دانید ترموستات یخچال چیست و چگونه می توان خرابی آن را تشخیص داد، مقاله پیشنهاد می کنیم مقاله ترموستات یخچال را مطالعه کنید تا به این قطعه و روش تست و تعویض آن آشنا شوید.

4. تایمر

تایمر قطعه ایست که در یخچال فریزرهای نوفراست (یعنی دارای المنت) و دارای ترموستات استفاده می شود. تایمر که به صورت دوره ای در مدت زمان مشخص (معمولا 30 دقیقه) دستور روشن شدن المنت و در دوره زمان مشخص (معمولا هر 6 ساعت) دستور روشن شدن موتور یا کمپرسور یخچال را صادر کرده و به این ترتیب از برفک زدن یخچال جلوگیری می کند.

پس در این نوع از سیستم های برفک زدایی دوره های زمانی مشخصی وجود دارد که یخچال روشن و در حال کار بوده و دوره هایی وجود دارد که یخچال خاموش شده و المنت برفک زدایی وارد مدار می شود.

تایمر و ترموستات در همکاری با یکدیگر دمای ثابت و یکنواخت و یخچال بدون برفک را به ارمغان می آورند.

اگر میخواهید با کارکرد تایمر و نحوه تست تایمر یخچال آشنا شوید مقاله تایمر یخچال فریزر؛ صفر تا 100 تست و عیب یابی را مطالعه کنید.

خرابی و اختلال در عملکرد تایمر نیز می تواند علت برفک زدن یخچال باشد.

5. سنسور دیفراست

سنسور دیفراست یا همان سنسور برفک زدایی که بر روی اواپراتور یخچال قرار می گیرد، بخشی از سیستم برفک زدایی در یخچال فریزر هایی ست که سیستم برفک زدایی نوفراست و بردی دارند.

در این سیستم ها علاوه بر سنسور دیفراست از ترموفیوز و ترمودیسک، المنت و برد استفاده می شود که خرابی یکی از قطعات سیستم برفک زدایی، در عملکرد کل سیستم برفک زدایی مشکل ایجاد می کند.

خرابی سنسور دیفراست باعث می شود دمای اواپراتور یخچال به درستی تشخیص داده نشده و دستور روشن شدن المنت به موقع صادر نشود. این مشکل می تواند سبب برفک زدن یخچال شود و در صورت بروز این مشکل باید سنسور دیفراست را تعویض کرد.

اگر میخواهید در رابطه با سنسور دیفراست، علائم خرابی و نحوه تعویض آن آشنا شوید، مقاله انواع سنسور یخچال و ۵ علامت خرابی حسگر و نحوه تعویض آن می تواند به شما کمک کند.

6. ترموفیوز یخچال

ترموفیوز یک فیوز حرارتی ست که به حرارت حساس است و در صورت بالا رفتن حرارت بیش از مقدار مشخص، مدار را قطع می کند. ترموفیوز در سیستم های برفک زدایی نوفراست (چه بردی و چه تایمری) استفاده می شود تا از ایجاد آتش سوزی به دلیل حرارت بیش از اندازه هنگام اختلال در عملکرد المنت جلوگیری کند.

اگر المنت به دلیل اختلال در عملکرد قطعات، بیش از اندازه روشن بماند یا به دلیل نقص فنی، بیش از اندازه گرم شود، ممکن است سبب آتش سوزی در یخچال شود و خطرات بسیاری را به همراه داشته باشد.

این قطعه از ایجاد آتش سوزی از طریق قطع کردن جریان برق جلوگیری می کند.

در مقاله ترموفیوز یخچال به بررسی این قطعه مهم پرداخته ایم.

7. ترمودیسک یخچال

ترمودیسک یک کلید حرارتی حساس به سرماست که یکی از قطعات سیستم برفک زدایی نوفراست را تشکیل می دهد. (البته نوع تایمری و ترموستاتی سیستم های نوفراست، در مدل های بردی از ترمودیسک استفاده نمی شود).

وقتی سرمای اواپراتور از حد استاندارد بیشتر شود و در واقع دما بیش از اندازه پایین بیاید، کلید ترمودیسک وصل شده و مدار المنت وصل می شود تا در هنگام برفک زدایی المنت یخچال کار کند. همچنین زمانی که سرمای سطح اواپرتور از مقدار استاندارد کمتر شده و اواپراتور بیش از اندازه گرم شود، کلید ترمودیسک، مدار المنت را قطع کرده تا در زمان برفک زدایی المنت به کار نیوفتد و از افزایش دما جلوگیری شود.

خرابی این قطعه می تواند سیستم برفک زدایی را با مشکل مواجه کرده و سبب برفک زدن یخچال شود.

8. هیتر المنت

هیتر المنت که در سیستم های برفک زدایی نوفراست مورد استفاده قرار میگیرد، همانطور که از نامش پیداست، قطعه ایست که گرم می شود و با گرمای ایجاد کرده سبب آب شدن یخ ها و برفک ها می شود.

سیستم های برفک زدایی نوفراست دارای المنت هستند که ممکن است با تایمر و ترموستات کار کنند یا دارای برد الکتریکی باشند و از برد دستور بگیرند.

خرابی المنت منجر به اختلال در سیستم برفک زدایی شده و برفک زدن یخچال را به همراه خواهد داشت.

ما در مقاله هیتر المنت یخچال؛ تست و علائم خرابی + ۳ کاربرد به نکاتی پرداخته ایم که می توانید با استفاده از آن از سالم بودن المنت یخچال خود اطمینان حاصل کنید.

9. برد و سیم کشی

سیم کشی یخچال و برد در یخچال فریزر هایی که سیستم برفک زدایی بردی دارند، از قطعات سیستم برفک زدایی هستند و اختلال در عملکرد آن ها نقص سیستم برفک زدایی و برفک زدن یخچال را به همراه خواهد داشت.

برد یخچال وظیفه انجام دستورات مختلف را بر عهده دارد و قطعات مختلف مانند قطعات مختلف سیستم برفک زدایی را کنترل می کند.

مشکل در هر یک از قطعات برد باعث می شود که سیستم برفک زدایی به درستی و یا در زمان درست کار نکند و باعث برفک زدن یخچال شود.

همچنین مشکل در سیم کشی برد مانند قطعی اتصالات یا تداخل و اتصالی، می تواند منجر به قطع ارتباط برد با دیگر قطعات برفک زدایی شده و اختلال در برفک زدایی یخچال را به همراه داشته باشد.

علت برفک زدن فریزر بدون برفک چیست؟

فریزر ها نیز مانند یخچال ها دارای سیستم های برفک زدایی متفاوتی هستند و ممکن است دارای ترموستات، برد تایمر و دارای سیستم برفک زدایی دیفراست یا نوفراست باشند.

در نتیجه هیچ تفاوتی بین علت برفک زدن یخچال با علت برفک زدن فریزر وجود ندارد و مواردی که درباره علت برفک زدن یخچال بدون برفک برشمردیم برای برفک زدن فریزر نیز صادق هستند. این دلایل همانطور که در بالا توضیح دادیم شامل موارد زیر است:

  • قرارگیری فریزر در معرض رطوبت و گرما
  • خرابی لاستیک دور در فریزر
  • ترموستات
  • تایمر دیفراست فریزر
  • سنسور دیفراست فریزر
  • ترمودیسک
  • ترموفیوز
  • هیتر المنت فریزر یا المنت کف فریزر
  • سیم کشی و برد

ترفند جلوگیری از برفک زدن یخچال

اگر یخچال فریزر بدون برفک یا نوفراست بردی دارید و متوجه وجود برفک در یخچال یا فریزر شده اید باید با متخصص تماس بگیرید چرا که برفک ها به مرور زمان انباشته شده و سبب اختلال در عملکرد و سرما سازی یخچال خواهند شد.

جلوگیری از برفک زدن یخچال قدیمی

اما اگر یخچال شما ترموستاتی ست و از سیستم برفک زدایی دیفراست تشکیل شده است و در واقع المنت برفک زدایی ندارد و با وجود تعویض ترموستات همچنان مشکل برفک زدن یخچال وجود دارد، بهتر است دمای ترموستات را بر روی اعداد پایین تر تنظیم کنید.

این کار را پس از آب کردن برفک ها انجام دهید. به توضیح بهتر بهترین ترفند جلوگیری از برفک زدن یخچال ترموستاتی که تعویض ترموستات مشکل را حل نکرده است انجام دادن مراحل زیر است:

  1. ابتدا یخچال را خاموش کنید و از برق بکشید.
  2. در صورت داشتن وقت کافی اجازه دهید یخچال با در باز به مدت یک روز خاموش بماند تا تمام برفک های آن آب شود.
  3. سپس یخچال را روشن کنید و درجه ترموستات را روی اعداد پایین مانند 1 یا 2 قرار دهید.

برای آگاهی از دمای مناسب یخچال در فصول مختلف پیشنهاد می کنیم مقاله تنظیم درجه یخچال و فریزر – برندهای مختلف در تابستان و زمستان را مطالعه کنید.

رفع برفک یخچال

پیش از بررسی علت برفک زدن یخچال بهتر است به روش های مختلف از بین بردن برفک بپردازیم تا اگر یخچال فریزر بدون برفک یا یخچال فریزر معمولی شما برفک زده است بتوانید قبل از هر چیز، برای جلوگیری از آسیب به یخچال، برفک های یخچال را آب کنید.

روش های مختلفی برای از بین بردن برفک یخچال به صورت دستی وجود دارد که البته برخی از آن ها ایمنی کافی را نداشته و در صورت استفاده ممکن است به یخچال آسیب وارد کنند. پس بهتر است از روش های ایمن استفاده کنید و برای ار بین بردن برفک ها عجله نداشته باشید تا با روش های غیر اصولی به یخچال فریزر خود آسیب وارد نکنید.

در ادامه به ترتیب از بهترین تا بدترین روش به روش های می پردازیم که در پاسخ به سوال چگونه برفک یخچال را زودتر آب کنیم نوشته شده اند و روش های بی خطری هستند که می توانید به وسیله آن ها برفک یخچال خود را آب کنید:

رفع برفک یخچال

  1. خاموش کردن یخچال

اگر برای آب شدن برفک ها عجله ندارید بهترین راه برای از بین بردن برفک یخچال، خاموش کردن یخچال و باز گذاشتن در یخچال است. این روش علاوه بر بی خطر بودن، باعث آب شدن تمام برفک های یخچال فریزر، چه در محیط داخلی و چه در پشت قاب و یا درون لوله تخلیه می شود. از آنجایی که بسیاری از برفک ها در لوله تخلیه یا درین و در پشت قاب یخچال ایجاد می شود، این روش بهترین روش برای از بین بردن برفک یخچال است.

  1. استفاده از آب جوش

اگر برای آب شدن برفک یخچال عجله دارید می توانید از آب جوش استفاده کنید و با ریختن آب جوش بر روی قسمت های برفک زده یخچال یا فریزر، برفک ها را آب کنید. البته توجه داشته باشید که پیش از انجام این کار باید یخچال را از برق بکشید و همچنین اگر یخچال شما دارای برد الکترونیکی یا نمایشگر است مراقب باشید که آب به قطعات الکترونیکی و یا اتصالات وارد نشود چرا که ممکن است باعث خرابی حتی سوختن برد یخچال شود.

این روش ممکن است باعث نفوذ آب به قطعات الکترونیکی یخچال شده و خرابی آن ها را به همراه داشته باشد، در نتیجه پیشنهاد می کنیم اگر برای آب کردن برفک یخچال عجله ندارید، از روش اول برای این کار استفاده کنید.

همچنین میتوانید پس از خاموش کردن یخچال، یک ظرف بزرگ آب جوش در یخچال قرار دهید و در یخچال را ببندید تا فضای داخلی یخچال گرم شده و برفک ها سریعتر آب شوند.

  1. استفاده از سشوار

اگر آب جوش در دسترس ندارید و برای آب کردن برفک یخچال نیز عجله دارید، می توانید با احتیاط از سشوار استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که استفاده از سشوار ممکن است قطعات پلاستیکی مانند بدنه داخلی یخچال را آب کند. پس با احتیاط این کار را انجام دهید و سشوار را بیش از اندازه به قطعات یخچال نزدیک نکنید.

این روش البته آخرین روشی ست که توصیه می شود از آن استفاده کنید چرا که علاوه بر احتمال آسیب به یخچال، به زحمت زیادی نیز نیاز دارد.

هرگز از چاقو یا کاردک برای از بین بردن برفک یخچال استفاده نکنید!

در بسیار از مواقع با کاربرانی مواجه می شویم که برای از بین بردن برفک یخچال خود از چاقو یا اجسام تیز استفاده کرده و حال با سوراخ شده لوله ها و قسمت های سرما ساز مواجه شده اند.

توجه کنید که برای از بین بردن برفک یخچال به هیچ وجه از اجسام تیز و فلزی استفاده نکنید و سعی نکنید با ضربه زدن به یخچال و برفک ها آن ها را از یخچال یا فریزر جدا کنید. این کار ممکن است به سوراخ شدن لوله ها و تحمیل شدن هزینه های بسیار زیاد به شما منجر شود.

فیکسی؛

مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی

موارد

گارانتی خدمات

موارد

مرکز پشتیبانی 24 ساعته

موارد

مشاوره تخصصی

نتیجه گیری

در این مقاله از فیکسی درباره ضرر های برفک یخچال آموختیم و روش های ایمنی را نشان دادیم تا با استفاده از آن ها برفک یخچال را آب کنید. سپس به بررسی سیستم برفک زدایی پرداختیم و بیان کردیم علت برفک زدن یخچال چیست؟ سپس با قطعاتی آشنا شدیم که جزو سیستم برفک زدایی هستند و خرابی آن ها منجر به برفک زدن یخچال خواهد شد.

در نهایت با جلوگیری از برفک زدن یخچال قدیمی آشنا شدیم و ترفند هایی را بیان کردیم که با استفاده از آن ها میتوان باعث برفک زدن کمتر یخچال یا فریزر شد.

همانطور که گفته شد برفک زدن یخچال می ‌تواند عوارض جدی ‌تری برای یخچال فریزر ایجاد کند. به منظور رفع این مشکلات و حفظ کارایی یخچال، توصیه می ‌شود تا در صورت برفک زدن مکرر و یا افت کارایی یخچال در سرما سازی، علت برفک زدن یخچال را پیگیری کرده و از خدمات تکنسین‌ های مجرب و متخصص در این زمینه استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره تخصصی و یا استفاده از خدمات اعزام تکنسین از طریق تماس و یا ثبت آنلاین درخواست با ما در ارتباط باشید.

همچنین اگر همچنان سوالی دارید پایین همین مقاله بپرسید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.

5/5 - (4 امتیاز)

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید

4 پاسخ

    1. سلام, وقت بخیر
      یخچال فریزرهای جدید که نوفراست یا کمبی(دیفراست) هستند برفک نمیزنن و برفک زدنشون نشانه وجود مشکل در اونهاست. ولی اگه یخچال قدیمی دارید که سیستم برفک زدایی نداره باید 1.یخچال فریزر رو در جای مرطوب یا اطراف اجاق گاز و گرما قرار ندید. 2.لاستیک دور درب رو بررسی کنید تا کاملا سالم باشه. 3.مواد غذایی داغ رو درون یخچال یا فریزر قرار ندید. 4.درب یخچال یا فریزر رو بی مورد باز و بسته نکنید. 5.به محض مشاهده برفک اون رو تمیز کنید و نزارید روی هم انباشته بشن.(برای این کار هرگز از چاقو استفاده نکنید)
      باز هم سوالی داشتید در خدمتتون هستیم.

  1. سلام من یه تعمیرکار آوردم گفت نوار یخچال خرابه گرما میره تو برفک میزنه نوارو عوض کرد الان یه ماهی میگذره ولی همچنان بالای یخچال داره برفک میزنه من چکار کنم برای رفع برفک یخچال

    1. سلام دوست عزیز،
      وقتی یخچال برفک میزنه اولین چیزی که مورد بررسی قرار میگیره نوار دور دربه اما اگه مشکل همچنان وجود داره بسته به نوع یخچالتون دلایل میتونن مختلف باشن. اگه یخچالتون ترموستاتیه احتمالا ترموستات معیوب شده و اگه یخچالتون بردیه سیستم دیفراست شامل سنسور، المنت، ترموفیوز و یا خود برد احتمالا مشکل دارن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *